lauantai 27. heinäkuuta 2013

Kerttu

Jälleen löysin kivan ohjeen jota haluan kokeilla, kuvat tulee kun olen ohjetta kokeillut :)
Ohjeen löysin täältä

Ohje

Ennen kuin aloitat

Ohjeessa on kaksi kokoa: kapea ja leveämpi. Kummallekin koolle on oma kaavionsa. Mallisukat on neulottu L-koossa.
Yhden mallikerran leveys on 22 – 28 silmukkaa ja 8 kerrosta. Esimerkkisukissa on neulottu ennen kantapäätä neljä mallikertaa ja sen jälkeen viisi mallikertaa ennen kärjen sädekavennusta. Sovita sukkaa jalkaasi sopivan mallikertamäärän arvioimiseksi. Huomioi myös muutokset erilaisten kärkikavennusten kanssa.

Aloitus ja varsi

Luo 47 – 51 silmukkaa. Jaa silmukat sukkapuikoille seuraavasti:
I puikko: 11 s
II puikko: 12 – 14 s
III puikko: 12 – 14 s
IV puikko: 12 s.
Neulo ensimmäiset 4 kerrosta seuraavasti: puikolla I ja IV 1o, 1 n -joustinneuletta ja puikoilla II ja III toistaen kaavion ensimmäistä riviä. Jos haluat siistimmän joustinneuleen, neulo *1 o kiertäen, 1 n*, toista *-*.
Kierroksen vaihtumiskohta on keskellä takana I ja IV puikon vaihteessa. Jatka I ja IV puikoilla joustinneuletta koko varren ajan. Neulo kantapään jälkeen näillä puikoilla sileää neuletta.
Puikoilla II ja III toistetaan kaavion mukaista pitsineuleen mallikertaa läpi sukan aina kärkikavennuksiin saakka.

Kantapää ja kärkikavennukset

Mallisukkaan on tehty perinteinen vahvistettu kantapää (Hollantilainen kantapää). Valitse sukkaan mieleisesi kantapäämalli. Tee kiilakavennukset tarvittaessa kantapään jälkeen joka toisella kierroksella. Jätä tällöin 1 s oikein mallineuleen ja kavennusten väliin.
S/M-koko: Jaa silmukat tasan puikoille, jolloin kaikilla puikoilla on 12 s, paitsi yhdellä vain 11. Aloita sädekavennukset heti, mutta jätä yksi kavennus ensimmäisellä kierroksella väliin, sillä silmukoita ei ole tasamäärää. Neulo neljä kerrosta oikein ja jatka normaalisti loppuun saakka.
L-koko: Kun olet neulonut kantapään jälkeen viisi mallikertaa tai sopivan määrän, neulo yksi kavennuskerros niin, että jokaiselle puikolle jää sama parillinen määrää silmukoita. Nyt työssä on 48 silmukkaa. Neulo sitten kaksi kerrosta sileää ja aloita sen jälkeen sädekavennukset.
Huom! Jos teet erilaiset kärkikavennukset, varmista että sukasta tulee silti riittävän pitkä!
Neulo toinen sukka samoin.

Viimeistely

Pingota tai höyrytä halutessasi. Päättele langanpäät.

Kaaviot

koko S/M
Kerttu, kaavio S/M
koko L
Kerttu, kaavio L
Kerttu, kaavioiden selitykset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti